חופן ברכות שלוח לך, יהב, ליום הולדתך, מכולנו. אנחנו אוהבים אותך, מצפים לשובך ומאחלים לך בנוסף ל"ברוך השב" גם קליטה מהירה היכן שתבחר להיות ושרצונותיך יתגשמו ויתממשו …כולם!. קבל ואפילו מרחוק, את חיבוקנו החם.
אני זוכר שהייתי ילד קטן, אבא היה לוקח אותי בחשכה להתבונן בשמים המכוכבים ולימד אותי את שמם של הכוכבים הידועים כמו: כוכב הצפון, אוריון, הקסיופיאה, הדובה הגדולה והקטנה, סיריוס ועוד ועוד. ממנו למדתי על שעות אור ושעות חושך המשתנות עם הזמן וממנו שמעתי פעם ראשונה את המושג שעון קיץ ושעון חורף. נזכרתי בכך, כשראיתי ב"הארץ" את סיפור ההיסטוריה של החלפת השעון. הפעם הראשונה בה הונהג שעון הקיץ הייתה ב – 2 ליוני 1940 על ידי הנציב הבריטי ועורר זעם ביישוב היהודי הקטן. האיכרים טענו "שהפרות מתנגדות לחליבה שעה אחת קודם". היה קשה לממש את מהלך הארכת שעות היום לתוך הערב ונטען כי "איננו יכולים להסתתר מרוגזה של השמש". שבע שנים התקיים שעון הקיץ וב – 1947 בוטל תחת הנימוק, שצריך "להתאים את ארץ ישראל לשאר הארצות במזרח התיכון" ב – 1948 הביטול בוטל. זו הייתה אחת ההחלטות הראשונות של ממשלת ישראל. עשר שנים התקיימה החלפת השעון כסדרה, עד שב – 1958 הממשלה מודיעה על ביטולו שהוחזר שוב רק ב – 1974 אחרי מלחמת יום הכיפורים בעקבות משבר האנרגיה בעולם ושורד שנתיים ושוב מוחזר ב1980. מאז, הוויכוחים על משך תקפות השעון נמשכו על פי זגזוגי שרי הפנים השונים. רק ב -2013 מוחל חוק שקובע את זמני שעון הקיץ תוך ניסיון לקרבו לשעון האירופי היינו: מסוף חודש מרץ ועד סוף אוקטובר. אז אם חשבתם שלפחות להחלפת השעון אין לנו היסטוריה – טעיתם. אם מי מנכדכם יחפש פעם נושא לעבודה אישית בכיתה ה' או ו' יש לכם כאן סיפור.
הזזת השעון השנה בישרה לנו את האביב והאביב את בוא חג הפסח: "שיר השירים אשר לשלמה. ישקני מנשיקות פיהו כי טובים דודיך מיין…" כך נפתחת מגילת 'שיר השירים' הנקראת בבתי הכנסת במהלך שבעת ימי הפסח. המגילה שהיא סידרת שירים שחיבר המלך שלמה, סידרה של שירי אהבה בין גבר ואישה המתפרשים גם כמשל ליחסי עם ישראל עם הקב"ה. שלמה היה מלך ולא יו"ר אגודת הסופרים. היו לו גם 1000 נשים ובנה גם את בית המקדש. בכל זאת מצא זמן לכתוב שלושה ספרים הכלולים בתנ"ך: "שיר השירים", "משלי" ו"קהלת". מה יש ב'שיר השירים'? זה ספר קצר ובו 17 שירים (ועוד כמה פסוקים) ומכאן שמו. אין קשר בין השירים פרט להיותם שירי אהבה. במגילה זו כמה נושאי שירים: שירי רועים, שירי כורמים, נוף כפרי, נוף עירוני, שירי חתונה, שירי אביב ופריחה, שירי מונולוג (גבר או אישה) ושירים שהם דיאלוג (בין גבר ואישה) ובין אחות לאח. אין פלא של'שיר השירים' חוברו לחנים רבים המושרים עד היום ולא רק בפסח. "שבוע טוב"!