ב"שבוע טוב" בשבוע שעבר ברכתי בעל פה (כי ה"גיליון" כבר נסגר) את שהם על הופעתה המדהימה ב 7 ריקודים בסיום שנת האולפנא למחול ואת ספיר – על הסרטון שכתב, ביים וערך לערב כתות ח'. בברכתנו יש המון גאווה והערכה ליצירתיות ולביצוע.
חזרה לחג השבועות עם כמה "צימוקים" שלא מרבים לדבר בהם. 1. חג השבועות הוא החג היחידי שאין לו ציון תאריך מדויק (למרות שתמיד יוצא ב – ו' בסיון) והוא נספר שבעה שבועות מליל הסדר. 2. תיקון ליל השבועות: ע"פ המסורת, בני ישראל האריכו בשינה ולא התעוררו בזמן לטכס מתן תורה שניתן בבוקרו של חג השבועות ומשה היה צריך לעבור ביניהם ולעוררם ל"טכס". מכאן בא המנהג ללמוד כל הלילה שלפני החג, להחזיקם ערים ומוכנים למתן תורה. (מהו תיקון? המילה הארמית "תיקון" מופיעה בספר 'הזוהר' פירושה קישוט. זאת אומרת שהאנשים העושים תיקון הם המקשטים של חג השבועות. בפועל 'תיקון ליל שבועות' נמשך כל הלילה, והוא כולל לימוד התחלות וסיומים של פרקי תורה שונים). 3. מנהג היה ליהודי אירופה והוא קישוט בתי הכנסת על ידי הצבת עצים ירוקי עלים בתוכם, זאת כמובן כדי לתת ביטוי ליופיו של הטבע. האגדה מספרת שבעת מתן תורה הר סיני לבלב כולו. (בניגוד למה שלמדנו שההר בער), אלא… שהרבנים באירופה ביטלו את המנהג, בגלל מנהג הכנסת עץ אשוח בחג המולד הנוצרי לכנסיות. 4. חג שבועות נחוג בארץ ישראל כחג הביכורים, "חג הקציר", חג חקלאי מיסודו, שהפך לחג מתן תורה, רק בשנות הגלות באירופה כשניסו לצקת לו תוכן מתאים יותר למציאות של אז. 5. מאכלים: המנהג הראשון היה לאכול מאכלי דבש, מוצרי דבש, כנאמר: "דבש וחלב תחת לשונך". מהמאה ה – 14 דובר כבר רק על מאכלי חלב. עם חידוש ההתישבות בארץ קיבל המנהג תנופה גדולה בעיקר ע"י מועצת החלב ו"תנובה" של אז ז"ל.. ומאכל אחר מיוחד קרוי: "שרה והגר" להלן המרשם: מיקפא עשוי מיץ פטל או תות בצבע אדום = הגר. דייסת חלב עשויה עם קמח תירס ממולאת בשקדים, צנוברים ואגוזים עם תמצית של פריחת הדרים בצבע לבן = שרה. מניחים את שני המקפאים זה בצד זה על צלחת גדולה ושטוחה ויוצא (שלום בית) "שרה והגר". 6. מה משותף לגלי, מור ולי? אנחנו שלושת הבנים הבכורים היחידים במשפחה. ביקשתי לברר מה בין ביכורים לבכורים והתשובה שקיבלתי היא: "בשבועות מביאים ביכורים למקדש, הביכורים הם הפירות הראשונים ויש בהם קדושה ולכן גם הבנים הבכורים, שהם הראשונים יש בהם קדושה.
כל הכתוב לעיל הוא באמת רק צימוקים מעוגת חג השבועות הגדולה, הגדושה במנהגים, אמונה, שמות ומסורת שהתפתחה עם השנים. "שבוע טוב"!