ברכות חמות, מלבבות ואוהבות נשלח לאורי המהממת ליום הולדתה ה – 11 בצירוף חיבוק חם ונשיקות, ונאחל לה ולנו שנזכה לחגוג אתה בגדול את חגיגות הבתמיצווש, שיש אומרים, שהיום הן מפוארות כמו חתונה. ולהדר ברכות ליום הולדתו, גם כאב גאה ומאושר בשמחתה של בתו. הרבה אושר, שמחה ואהבה לכם בחיק משפחתנו. המחזה האורקולי הגדול, המרהיב, המרטיט והמסעיר תם. המשתתפים התפזרו איש איש לאוהלו המומים, שקטים, שותקים ומהורהרים אחרי החוויה, ההתלהבות, התרוממות הרוח והאופוריה שעברו זה עתה. אחרי המראות והקולות נשתררה דממה. רק מתי מעט ידעו איזה מחר מחכה להם, איזה סוג קרבות מצפים להם כעם, ואלו מלחמות ינהלו בתוך נפשם עם עצמם ועם חבריהם. מעמד הר סיני תם, מעמד קבלת עשרת הדברות הושלם. עכשיו צריך לפרוט את ים הרגשות לפרוטות, לחוקים ולמעשים קטנים של חיי היומיום.
53 מצוות (מתוך 613) מופיעות בפרשת "משפטים". יש בהם חוקים המציגים את עמדת היהדות כלפי זכויות המגיעות לכל אדם באשר הוא אדם: לגר, ליתום , לאלמנה, לעבד ואפילו לבהמה העובדת, ויש גם כמה חוקי ענישה כבדים ונוקשים על עברות, כפי שנאמר: "ואם אסון יהיה ונתת נפש תחת נפש, עין תחת עין, שן תחת שן, יד תחת יד ורגל תחת רגל". חז"ל ראו את האכזריות בנוסח שבחוקים אלה ושאלו: עין תחת עין? הקלו וקבעו ש'עין תחת עין' תומר בממון, בבחינת לא יעקרו את העין אבל יאלצו אותו לשלם כסף בהתאם לערך הנזק שגרם לנפגע. זו רק דוגמה, על ה'פרשה' הזו אפשר לדבר ולכתוב רבות.
תרשו לי הפעם לכתוב לכם מה מציק לנו עכשיו. יש לנו בית הכי חכם בקיבוצנו ומיקומו נפלא! נכון שיש בינינו ויכוח אם הוא ראוי להיקרא בית או ביקתה, אך אין ויכוח שאינו זוכה לתחזוקה ראויה, (ממש כמו בית ראש הממשלה), על אף כל מאמצי הצוותים האחראיים. אין שבוע כמעט שאין לנו תקלות בצנרת, במערכת החשמל, בקירות ותמיד נעשה תיקון הכי טוב עד… אך אין תקלה גדולה יותר מהגשם, (ברוך בואו) שאין פעם שאינו מוצא את דרכו לבית פנימה ומציף את רצפת "הצימר", עולה לחיבורי החלונות ונוזל במרפסת בכניסה. כל בעלי המלאכה נחמדים מאוד, הבעיה היא שאין בכוחי לעסוק כל הזמן בתחזוקת הדירה ה'חכמה' שלנו ואני מוצא מעט מאוד נחמה באמירה : "הגשם יורד רק 3-4 חודשים בשנה". ואנחנו, טוב לנו בביתנו! מה עושים? יש לכם רעיון בשבילנו? ב'שבוע טוב' משבוע שעבר (161) כתבתי על המושגים 'בית' ו'חדר' , אמר לי מושקו על הנוסח שהיה קיים בעין כרמל האומר: ה'בית' הוא בית הילדים ואילו ה'חדר' היה חדר ההורים. בהחלט עונה להגדרה, אך לידיעתכם – הפירוש שאני כתבתי לקוח מהארכיון שלנו מתוך כתבי קובה דז'לושיצקי (דורון). לכן,אם אצל מושקו זה תושב"ע, אצלנו זה מעוגן בכתובים!
"שבוע טוב!"