"שבוע טוב"(219)   

 9.4.16    א' ניסן תשע"ו
אירועי ה- 4.4.48 הם מאוד משמעותיים בחיינו. אני מביא עוד קטע "מוזר" במקצת, מסיפור "המערכה". (ואני ממליץ לכם לקרוא את ספרו של עמירם אזוב). יומיים אחרי ההפגזה, הולכנו למערת הפלמ"ח. שם התבשרנו על הפסקת אש ל- 24 שעות ושכל הילדים עד כתה י"א יפונו לקיבוצי העמק במשוריינים בריטיים: "… המשוריינים כבר עמדו בטור ארוך כשנהגיהם הבריטים מסתובבים ביניהם. על הרחבה התגודדו משפחות משפחות לקראת הפרדה. משפחות עומדות חבוקות, מתחבקות, בוכות. פגשתי את אימא עם אחי הקטן. אחי רץ אלי, טיפס והתיישב על כתפי. הורדתי אותו, ליטפתי את ראשו וניגשתי לאימא. חיבקתי אותה. בעיניה עמדו דמעות שלא נתנה להן לפרוץ, כי היא, הרי צריכה להיות חזקה ליד שני בניה. חיבקתי אותה חזק ואפילו הנחתי לה לתת לי נשיקה למרות שהיו אנשים רבים סביבנו. לא החלפנו בינינו מילה. כמה רגעים לפני צאת המשוריינים הגיע גם אבא. על ירכו היה תלוי אקדח ענק ובידו החזיק ספר. אבא לא חיבק, אבא לחץ את ידי בחוזקה ואמר: "חזק ואמץ בני!" הושיט לי את הספר 'מפרש בודד מלבין באופק', "הכנס אותו לתרמילך" לחש, נישק בחום את אחי ונפרד מאימא. לאחר מכן פנה ומבלי להסב ראשו חזר לעמדה עליה פיקד."      מקצת מהזיכרונות שאינם נשכחים.
היום, א' בניסן, שהוא היום הראשון בחודש השביעי בשנה העברית של היום. הוא החודש הראשון למניין החודשים בתקופת המקרא. "החודש הזה לכם ראש חדשים, ראשון הוא לכם לכל חדשי השנה…" כתוב בהגדה של פסח. ראש חודש ניסן שימש בתקופת התנ"ך והתלמוד גם כראש השנה למלכים ובו החלו לספור את שנות מלכותם.
פרשת השבוע כוללת עניינים רבים. ראשית, הסיפור הנוראי על  מות בני אהרון (הכהן הגדול) ואלישבע, נדב ואביהו בטקס חנוכת המשכן, על תגובת אהרון המוזרה: "וידום אהרון" , על יסודות הכשרות כפי שכתוב: "המאכלות האסורות והמותרות". אבל בחרתי לציין נושא קרוב ללבכם –  להיתר ואיסור בשתיית יין. שתיית היין, מתחייבת לפי ההלכה: בקידוש ליל שבת, בהבדלה, בטקס החתונה, בסעודת שבע ברכות, בפורים, בפסח – 4 כוסות-, בברית המילה ובסעודה חגיגית שבה נאמרת ברכת המזון בציבור "על כוס יין מלא". ולמה אסורה השתייה בבית המקדש? כדי להבדיל בין קודש לחול, בין הטמא ובין הטהור בין עבודה קדושה (ללא יין) לעבודה מחוללת הנעשית תוך כדי שתיית היין. ומה קורה לשותה היין… חבורות ופצעים, בושה וחרפה באות עליו… הוא משיח עם אישה בשוק, מנבל פיו, ואומר דברים רעים בשכרותו, אינו יודע מה הוא אומר ומה הוא עושה. אמרו חכמים: "נכנס יין יצא סוד"!. יין בגימטריה =70 וסוד בגימטריה = 70. מתוך זהירות יתר, נצטווה הכהן הגדול שלא לשתות בשעת עבודתו, לבל תתבלבל עליו דעתו.
"שבוע טוב"!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.