"שבוע טוב" (246)

5.11.16  ד' חשוון תשע"ז

למיה יום הולדת. מה נאחל לך שיש לך 'כמעט' הכל. את הדר (בהערצתו) את ילדיך המחבקים ואותנו "ההורים" כבר שנים רבות, נאחל לך שהאהבה והאושר והשמחה ואו טו טו הבית החדש ואו טו טו עבודה חדשה הם איחולים טובים עם סיכויי התגשמות.

פרשת השבוע השנייה בפרשות (מתוך 54 ), קרויה 'פרשת נח', מה מתרחש בה? בני האדם חיים שנים על מעשי שחיתות וגזל. כדי לטהר את העולם, שאלוהים המאוכזב עצמו יצר, הוא מחליט להציף אותו במים ולהטביע את כול יצירתו המפוארת ולהתחיל מבראשית, כולם, פרט למשפחתו של נוח, הבונה תיבה ומכניס בה זוגות זוגות מכל חי. נוח איש תמים היה ולכן נבחר ע"י אלוהים להיות זה שיתחיל את הכול מהתחלה. אף פעם לא סיפרנו/שמענו/דיברנו כמה זמן שטה התיבה על פני המים. בכתובים נאמר שהתיבה שטה שנה ועשרה ימים. חשבון פשוט, המבול החל כשנוח היה בן 600 שנה, בשבעה עשר לחודש השני, התיבה נחתה על אררט בשנתו ה- 601 בעשרים ושבעה לחודש השני. משמע, שנה ועשרה ימים. לימים – ממשיכה הפרשה – אלוהים ראה, שהדורות שבאים אחרי נוח הם שוב 'מרדנים', לא הגונים, ועוד בונים את מגדל בבל. כעונש על כך, הוא מפיץ אותם בכל העולם וגורם לכל אחד ואחד לדבר בשפה שונה, כדי ליצור קשיים בתקשורת ביניהם.

מדי פעם אני מופתע איך מאורעות היסטוריים שהיו, שהשתתפנו בהם (האות בארון) הולכים ונשכחים למשל: "מבצע קדש", שב- 29.11. מלאו לו 60 שנה סביבו נותרת שתיקה המאשרת שמוטב 'שלא היה מתקיים אז בואו נשכיח אותו'. מה היה כל ה"מבצע" הזה? קצת היסטוריה: מלחמת העצמאות הסתיימה בהסכמי שביתת נשק, עם ארצות ערב השכנות: מצריים, ירדן, סוריה ולבנון בניסוח מעורפל למדי, מדינות אלה התקשו להשלים עם תבוסתם במלחמת השחרור ובהקמת המדינה. מצריים, הגדולה שבהן שלחה מסתננים (היום נקראים מחבלים), הקימה את הפאדאיון לביצוע מעשי רצח וחבלה (1300נפשות נרצחו בין 1949 ו- 1956 על ידם.) בתחומי המדינה הצעירה. ישראל מצידה הגיבה במה שנקרא "פעולות תגמול" וחששה ממלחמה נוספת עם כל ארצות ערב השכנות. ללא קשר לכך, נאצר הלאים מידי צרפת ואנגליה את תעלת סואץ ב- יולי  1956 צעד שהביא גם לסגירת מיצרי טיראן והביא לשיתוק נמל אילת. צרפת – ספקית הנשק היחידה ו'יצרנית' הכור בדימונה – יחד עם אנגליה, גיבשו רעיון בו ישראל תפתח במלחמה עם מצריים על רקע פעולות הפאדאיון וסגירת המייצרים, וכעבור 24 שעות כוחותיהם יצטרפו למלחמה כדי להפריד בין הניצים וכך יחזירו לעצמם את השליטה בתעלה. בן גוריון הסכים לכך רק בתנאי שהם – יתנו הגנה אווירית לערי ישראל. וכך ב29.11 פתחו הכוחות הישראלים במלחמה בסיני כשמצניחים (בפעם הראשונה והאחרונה) גדוד צנחנים במיתלה, וכוחות שריון ורגלים נכנסים לתוך סיני כשהמצרים בורחים ונכנעים (כ6000 שבויים) וכבשה את סיני ב- 6 ימים. ארצות הברית (איזנהאוור) וברה"מ (בולגנין) הביאו להחלטה מידית במועצת הבטחון על נסיגת 'הפולשים' וכך גם כוחות "הברית" שנעצרו בקנטרה. וישראל  שבן גוריון שיכור ניצחון (לדבריו) מכריז על הקמת בית שלישי, נאלצה לסגת חזרה לגבולותיה. בפועל, זו הייתה מלחמה ולא מבצע אך משום מה נקרא כך עד היום. וסיפור משפחתי קטן המעיד על הזדהות העם עם המבצע. מיד עם פרוץ המבצע החל מבצע תרומות ברחבי המדינה. משפחת גורדון, (בלי אבא שוויתר על חלקו בירושת הוריו), תרמו למדינה שלוש חלקות קרקע שהוריהם רכשו והותירו. אחת בשממת רחוב פנורמה בחיפה שעל הכרמל, השנייה ברמת  השרון והשלישית ביפו. תרמו מכל הלב! אבל לי זכור שערב גיוסי, רעיה גם היא גויסה למילואים, באתי לומר שלום להורים ואמא מראה לי שהיא תורמת את טבעת הזהב שקיבלה מאימה לרגל עלייתה ארצה. רק לימים הבנתי כמה היה קשה לה להיפרד מהמזכרת היחידה שנותרה לה ולכמה כוחות נפש נזקקה כדי לעשות זאת. זו הייתה האווירה ששררה אז בכל הארץ.                                                                                           "שבוע טוב"!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.